Fülöp, Evelin
EUR 392,44 Ft
USD 367,39 Ft
13 °C
27 °C

Halálát kívánták a mentősnek, aki beoltatta magát koronavírus ellen

2021.01.07. 16:56 Módosítva: 2021.01.07. 16:58

Többen is életveszélyesen fenyegették meg az Országos Mentőszolgálat azon munkatársait, akik beoltatták magukat koronavírus ellen. 

A mentők Facebook-bejegyzéséből kiderül, hogy az ország egyik legnagyobb létszámú mentőállomásán szolgálatot teljesítő mentők 30 százaléka már most túl van az első védőoltáson, a többiek pedig (önkéntes jelentkezés után) megadott időpontokra érkeznek folyamatosan az oltópontokra.

A felelősen gondolkodó életmentő közösség tagjai saját szemükkel láthatták, mennyire komoly (akár életveszélyes) panaszokat okozhat a Covid–19, ezért számukra egyértelmű volt a döntés a vírust megfékezni képes vakcina mellett – írják.

Azonban ezzel a logikus magyarázattal sem sikerült meggyőzni azt a néhány oltásellenes kommentelőt, aki vállalhatatlan stílusban esett a mentőknek a poszt alatt.

Egy fehérvári targoncás például 84 karakteren keresztül gyűlölködött, amiért a bajtársak pénzért chipeltetik magukat, míg egy pécsváradi édesanya mérget remélt a fecskendőbe vakcina helyett. A biztosítékot végül az a karcagi tanár csapta ki, aki a képen szereplő bajtárs halálát kívánta, amiért az beoltatta magát.

A mentők azt kérik, hogy csak hiteles forrásból tájékozódjon mindenki a védőoltásról, mert csak együtt sikerülhet legyőzni a vírust. A szolgálat tiltotta követői közül a méltatlanul megnyilvánuló felhasználókat és bejegyzéseiket.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás