Átszabta a járvány a képviselők fizetését Tatabányán

2021.01.07. 14:36 Módosítva: 2021.01.07. 14:36

Tatabányán 30 százalékkal csökkentik a képviselők fizetését, és csaknem 10 százalékos létszámleépítés lesz a városházán. A város közösségi oldalán a polgármester közölte: magukon kezdik a spórolást, s költségcsökkentő intézkedések is várhatók a város életének számos területén – írja az MTI. Szücsné Posztovics Ilona elmondta: 

A VÁROS 16 MILLIÁRD FORINTOS KÖLTSÉGVETÉSÉBEN 2 MILLIÁRD FORINTOS HIÁNYT OKOZTAK A JÁRVÁNYHELYZET MIATT ELMARADT BEVÉTELEK ÉS A KORMÁNYZATI ELVONÁSOK.

A polgármester kiemelte, hogy a tiszteletdíjak 30 százalékos csökkentésével az önkormányzat képviselői és bizottsági tagjai is kiveszik részüket a közös tehervállalásból. Csökkentik továbbá a városüzemeltetést végző T-SZOL Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági pozícióit, valamint a közvetett önkormányzati tulajdonban lévő cégek felügyelőbizottsági tagjainak létszámát. A törvényben előírt feltételeket betartva kettővel kevesebb igazgatósági tagra és kilenccel kevesebb felügyelőbizottsági tagra lesz szükség.

A polgármesteri hivatalban egyes feladatok összevonása után csaknem 10 százalékos létszámleépítés lesz, ezzel idén 60, jövőre 130 millió forint takarítható meg

– ismertette a polgármester. A városházán megszüntetik a szolgálati időt jutalmazó hűségpénzt, ami 60 millió forinttal csökkenti a kiadásokat.

Ezentúl nem a hűséget, hanem a teljesítményt kívánjuk díjazni

– fogalmazott a polgármester, aki közölte azt is, hogy a jelenlegi kettő helyett februártól a városnak csak egy alpolgármestere lesz. 

Szücsné Posztovics Ilona azt mondta, a most bejelentett intézkedéssorozat 300 millió forintos megtakarítást jelent. A racionalizálást a következő időszakban az intézmények, a sport- és civil szervezetek támogatásának áttekintésével, valamint a városüzemeltetés átvilágításával folytatják.