Bajai mentősök és nyírségi szakácsok is jelen voltak a szerdai földrengésnél

2021.01.07. 13:19

Bajai mentősök és nyírségi szakácsok is a helyszínen tartózkodtak a tegnapi horvátországi földrengésen – írja a baon.hu.

Turcsányi Csaba, a bajai illetőségű SPED-MED Kft. operatív igazgatója a portálnak elmondta, hogy a földmozgás ismét erős volt, de egyelőre újabb komolyabb károkról, vagy személyi sérülésről nincs információjuk.

Erősen érezhető volt, mozogtak a villanyoszlopok, kilengtek a légvezetékek, de hála istennek komolyabb károkról és személyi sérülésről nincs tudomásunk

– számolt be a földrengésről. 

A mentősök szerda este a földrengés epicentrumától nagyjából harminc kilométerre tartózkodtak, Petrinja-tól nem messze, egy kis faluban.

A helyiek már-már megszokták az újra és újra jelentkező földrengéseket, ezért tegnap este már nem pánikoltak, higgadtan kezelték a helyzetet.

A bajaiak mentősök a Nyírségi Ízkirályok Egyesületének szakácsaival együtt érkeztek szerdán Horvátországba és a bajai önkormányzat, a helyi vállalkozók és magánszemélyek által összeadott és összegyűjtött élelmiszeradományt vittek ki.

A szakácsok hétszáz adag babgulyást főztek ebédre, este pedig ötszáz adag nyírségi specialitást, lapcsánkát készítettek a helybélieknek. Ma viszont már indulnak is vissza Magyarországra, mert csak 24 órára kaptak engedélyt a horvát államtól arra, hogy az ország területén tartózkodhassanak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport