EMMI: nincs változás a középfokú felvételik menetében

2021.01.08. 17:06

Nincs változás a középfokú felvételik menetében, az írásbeli vizsgák az eredeti időpontban, személyes jelenléttel történnek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) pénteken az MTI-vel.

A minisztérium a Demokratikus Koalíció közleményére reagált, amelyben az ellenzéki párt arra szólította fel a kormányt, hogy mielőbb tájékoztassa a szülőket a középiskolai felvételik menetéről. A DK közleményében felszólítja a kormányt, hogy „mielőbb tájékoztassa a szülőket a középiskolai felvételik menetéről”.

Az Emmi kiemelte: az Oktatási Hivatal honlapján hetek óta olvasható a középfokú felvételivel kapcsolatos részletes tájékoztató.

A hírhamisításban élen járó ellenzék ismét bizonyította, hogy nem erőssége a nyilvános, hiteles forrásokból történő tájékozódás

– írták.

Tudatták, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere már december elején rendelkezett második pótnap kijelöléséről is arra az esetre, ha valaki betegség vagy karantén miatt nem tud részt venni a vizsgán.


Az írásbeli felvételiket az érettségi írásbeli vizsgákon alkalmazott és bevált biztonsági előírások és járványügyi szabályok szigorú betartása mellett tartják meg, a távolságtartásért az előző évekhez képest jóval több, 535 helyszínen. A középiskolába jelentkezők száma együttesen mintegy 75 ezer – olvasható a közleményben.