Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Belebukott a plágiumbotrányba az osztrák család- és munkaügyi miniszter

2021.01.09. 21:08

Plágiumbotrány miatt lemondott posztjáról szombat este Christine Aschbacher osztrák család- és munkaügyi miniszter.

A néppárti (ÖVP) tárcavezetőt azzal vádolták meg, hogy a 2020-ban a pozsonyi műszaki egyetemen beadott doktori disszertációjának egy részét valahonnan másolta, és a forrásait nem nevezte meg szabályszerűen.

Közleményében a politikus visszautasította a vádakat, és azt állította, hogy alaptalan gyanúsításokról van szó. Hangsúlyozta, hogy dolgozatát legjobb tudása szerint, tiszta lelkiismerettel írta, és annak megítélését elismert professzorokra bízta. Munkája jelenleg épp elbírálás alatt áll, amely eljárás mindenkit megillet. Szerinte a médiában megjelent vádakkal megfosztották őt ennek az eljárásnak a lehetőségétől, és elhamarkodottan ítéletet mondtak felette. 

Lemondását azzal indokolta, hogy az ellenségesség, a felfokozott politikai hangulat és a támadások elviselhetetlen erővel csapódnak le a gyerekein is, és családja védelmében ezt nem engedheti tovább folyni.

Sebastian Kurz kancellár közölte, tiszteletben tartja Christine Aschbacher döntését, megköszönte a munkáját, egyúttal jelezte, hogy utódját hétfőn fogják megnevezni.  • Vennék
  • Hírek