Van, aki a felespohárral védekezik a koronavírus ellen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

2021.01.11. 11:03

Szavazást indított a szon.hu. A lap munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy az olvasóik beadatják-e maguknak a vakcinát. A voksolók 44 százaléka azt válaszolta, hogy mindenképp így tesz, és másnak is ezt ajánlja. Ők gyakorlatilag egy éve erre várnak.

A szavazók 24 százaléka már nem ennyire biztos a dolgában,  hanem inkább kivár, kíváncsian milyen hatással van a vakcina a beoltottakra. Amint több információ jut a birtokukba, utána döntenek, hogy kérik-e az oltást.

Az olvasók 18 százaléka kimondottan tart a védőoltástól:

Nem merem, ki tudja mi van benne

 – vélekednek. A szavazok legkisebb csoportja (16 százalék) a védekezés más formáját részesíti előnyben:

Én csak egy vakcinában hiszek, és azt felespohárból adagolom!

– válaszolta egy olvasó.

Az oltást egyelőre az egészségügyi dolgozók és a 150 főnél több főt számláló idősotthonokban a 60 év felettiek kapják. Eddig három adag Pfizer-vakcina érkezett, összesen 79 ezer ember oltását teszi lehetővé. A következő vakcinaszállítmány kedden várható.

Az oltás továbbra is ingyenes és önkéntes, de ajánlott rá regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon, vagy postai úton. Eddig már több mint egymillióan tették ezt meg.

Magyarországon az elmúlt 24 órában 1419 újabb koronavírus fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 77, többségében idős, krónikus beteg ember.