Bernát, Felícia
EUR 382,77 Ft
USD 362,60 Ft
8 °C
30 °C

Erdő Péter: Budapesten egy új, nagy templomra nincs szükség

2021.01.13. 18:48

Bár délelőtt Makovecz Pál még azt mondta, hogy akár tíz év alatt is fel lehetne építeni a Makovecz Imre által megálmodott templomot Budapesten, úgy néz ki, hogy nem igazán lesz belőle semmi. 

A Válasz Online ugyanis megkérdezte erről Erdő Péter bíborost, prímást, esztergom-budapesti érseket is, aki azt mondta, hogy bár nem kapott hivatalos megkeresést az államtól a hatalmas Makovecz-templom ügyében, ősszel láthatta a grandiózus terveket. 

...noha állami megkeresés nem érkezett, a művész úr irodája és örökösei jelentkeztek nálam tavaly ősszel, és bemutatták a terveket. Összehívtam az egyházmegye szakembereit, az egyházművészeti bizottság, az építészeti iroda munkatársait, megtekintettük a kisfilmet is, amellyel készültek. Grandiózus tervről van szó

– mondta az esztergom-budapesti érsek, de szerinte a nagy ünnepeken megtelnek a nagy templomok, Budapesten egy új, nagy templomra lelkipásztori szempontból nincs szükség. Hozzáfűzte, hogy a művészeti érték megkérdőjelezése nélkül mondja, de a katolikus egyház nem is gondolkodik ilyen nagy projektekben. 

Ekkora templomban, projektben az egyházmegyében mi nem gondolkodunk, márpedig tudtommal Budapesten szeretnék megvalósítani. 

A templomépítés egyébként püspöki engedélyhez van kötve. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek