Bementek balhézni a volt munkahelyükre, mert kevesebb pénzt kaptak, mint gondolták

2021.01.14. 11:26

Csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt hat férfi ellen a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség, akik közül öten nagyjából egy éve egy kiskunfélegyházi cég telephelyén fenyegetőzve és rongálva követelték a szerintük még járó munkabér kifizetését, majd verekedés alakult ki egyikük és a hatodik vádlott, a volt munkaadójuk között.

A vádirat szerint a vádlottak közül öten egy kiskunfélegyházi cégnél dolgoztak, de 2020. január 6-án felmondtak, és úgy látták, hogy jóval kevesebb pénzt kaptak a nekik járó bérhez képest. 

Emiatt aztán másnap dél körül elmentek a céghez és a telephely előtt elkezdték követelni a szerintük még járó munkabért és összevesztek az egyik irodai alkalmazottal. Hogy megkapják a szerintük nekik járó pénzt, megfenyegették és trágár módon szidalmazták a férfit, valamint a telephely előtt parkoló autóját megrugdosták és egy vascsővel megrongálták.

Pénzt ennek ellenére sem adtak nekik. 

 Az egyik önbíráskodó férfi korábban érkezett a helyszínre és már a telephely irodájában vitatkozni kezdett az elszámolás miatt az alkalmazottal. A vita hevében a kezével belevágott egy nyomtatóba, kifelé jövet pedig letörte az alkalmazott gépkocsijának visszapillantó tükrét.

Eközben megjelent a telephely előtt a hatodik vádlott, a korábbi munkaadó, aki szóváltásba keveredett az elszámolási vita miatt a többi vádlottal. A vita azonban eldurvult, a volt munkáltató és a korábban érkező vádlott szidalmazták egymást, a volt munkáltató combon rúgta a vádlottat.

Időközben azonban megérkeztek a rendőrök, akik lefogták a hatodik vádlottat és megakadályozták a további verekedést.

A szabadlábon védekező vádlottak közül öt férfit a járási ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével vádolja, míg a volt munkáltató ellen garázdaság bűntette a vád.

Az ügyészség valamennyi vádlottal szemben felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta.

A vádlottak bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.