2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Börtönbüntetés és vagyonelkobzás fenyegetheti Boldog Istvánt

2021.01.14. 22:01

Többek közt hat év börtönbüntetést és hatmillió hatszázezer forintnyi vagyonelkobzást kért a Központi Nyomozó Főügyészség Boldog István fideszes országgyűlési képviselőre az Alfahír értesülése szerint. 

A vádiratot hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtották be Boldog István fideszes országgyűlési képviselő és nyolc társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

A képviselő ellen a Központi Nyomozó Főügyészség

6.666.666 forintnyi összegű vagyonelkobzást, hat év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, ötmillió forint összegű pénzbüntetést és öt év közügyektől való eltiltást kért.

A vád szerint Boldog István – társaival együtt – „hivatali helyzetével egyébként visszaélve, bűnszövetségben, felbujtóként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettét és felbujtóként elkövetett versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntettét" követte el.

Ezáltal Boldogék befolyásolták a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit és elérték, hogy irányított módon válasszák ki a kivitelezőket.

Ezért cserébe pedig a vállalkozóktól – a vádirat szerint – 2019. májusában 20 millió forintot kaptak.

A Központi Nyomozó Főügyészség a hírt az Alfahír megkeresésére „sem megerősíteni sem pedig cáfolni" nem kívánta. 

Amikor december 21-én vádat emeltünk, kiadtunk egy sajtóközleményt. Egyelőre annyit szeretnénk az ügyről elmondani, ami abban szerepel. Ezek az információk azért szivároghattak ki, mert valamelyik ügyvéd vagy vádlott a sajtó rendelkezésére bocsájtotta, hiszen a bíróságtól megkapták a vádiratot.

– írta a Főügyészség a portálnak.