Egy 25 éves magyar nő irányította a nemzetközi kábítószer-kereskedő bandát

2021.01.14. 07:04

A Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem miatt folytat eljárást a 25 éves M. Alexandra Mária ellen. A gyanú szerint a „mama” fedőnevű nő rendszeresen hozatott külföldről a marihuánát rokonok és futárok közreműködésével. Megszervezte a pénzváltást, a vonatjegy vásárlását, koordinálta a beszerző utakat, majd a beérkező árut továbbértékesítette.

kábszer
Fotó: Police.hu

A nő férje és unokaöccse tavaly júliusban bukott le egy kiló marihuánával a Kelenföldi Pályaudvaron, amikor Bécsből Budapestre hozták a kábítószert vonattal. Egy másik futárt az októberi nemzeti ünnepen fogtak el a rendőrök a szobi vasútállomáson, amikor egy Szlovákiából érkező vonattal több mint három kilogramm kannabiszt csempészett be az országba. A nő megrendelésére hozott kábítószert az a férfi is, akit a rendőrök szintén a szobi vasútállomáson fogtak el az év utolsó hónapjában. Ruházatába rejtve öt csomag, összesen egy kilogrammnyi kannabisz volt. 

„Mama” ugyanakkor nemcsak kábítószerben utazott. A rendőrök a nőt Kunszentmártonnál fogták el a hét elején, amikor egy társával hat szír menekültet próbált autón átjuttatni az országon. Az embercsempészés ügyében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.