Még nagyon kevés a hó a síeléshez és a szánkózáshoz a Normafán

2021.01.14. 12:54

Az éjszakai havazás után jelenleg körülbelül öt centiméteres porhó van a Normafán, amely sportolásra, síelésre és szánkózásra egyelőre sok helyen nem alkalmas

– mondta el az Indexnek Arató Zsolt, a XII. kerület önkormányzati szóvivője. 

Kapcsolódó

Németh Lajos az Indexnek: Még csak most jön a java

Az ország dél-nyugati része már péntek reggelre behavazódott egy mediterrán ciklonnak köszönhetően, ez csak a kezdet.

A Normafára látogatók továbbra is ingyenesen használhatják a XII. kerületi Jagelló úti parkolót, amelynek szomszédságában, a Csörsz utcában található buszmegállóból a 212-es jelzésű busz zsúfoltság nélkül viszi fel az utasokat a Normafára.

A hétvégi időszakban kiemelt rendészeti és rendőri jelenlét van a Normafán. Mivel a területen korlátozott a parkolóhelyek száma, azok betelte után a rendőrség és a Hegyvidéki Rendészet munkatársai visszafordítják a gépkocsikat, a szabálytalanul, tiltott helyen, zöldfelületeken, a környezetet károsító módon parkolókat pedig megbüntetik.

Sízők a Normafa alatti lejtőn, Vasárnapi Ujság 1914. 6. szám
Sízők a Normafa alatti lejtőn, Vasárnapi Ujság 1914. 6. szám
Fotó: Wikipedia

Éppen ezért arra kérik a kirándulókat, a városlakókat a Hegyvidék Önkormányzat munkatársai, hogy továbbra is tartsuk be az egészségügyi előírásokat, és figyeljünk a megfelelő védőtávolság betartására. Ahol ez nem megoldható, viseljük a maszkot. 

Kapcsolódó

Egyedül Eplényben csúszhatunk, de a síelőkre is szigorú járványügyi szabályok vonatkoznak

Ebédelni a parkolóban lehet, egyszerre 1500-an síelhetnek, tilos a szánkózás, és levenni a maszkot a felvonón.  • Tippek
  • Bankszámla