Január végéig lehet pályázni hulladékfelszámolási támogatásra

2021.01.15. 14:28 Módosítva: 2021.01.15. 15:23

Január végéig lehet pályázni a Tisztítsuk meg az országot! program pályázatára – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Schanda Tamás, a tárca miniszterhelyettese bejelentette: összesen hétmilliárd forint támogatást nyújtanak azoknak a civil, gazdálkodó és egyházi szervezeteknek, amelyek egy terület illegális hulladéktól való megtisztítását vagy a szemetelőktől való megvédését vállalják.

Számunkra a környezet védelme nem üres szlogen, hanem valódi küldetés. Éppen ezért alkottuk meg a Klíma és Természetvédelmi Akciótervet, amelyet – a koronavírus-járvány ellenére is – végrehajtunk

– mondta Schanda Tamás, hozzátéve, hogy szerinte a magyar emberek is elkötelezettek „a teremtett világ védelme mellett”.

A miniszterhelyettes arra is emlékeztetett, hogy még két hétig nyújthatják be az igényeiket, akik szeretnének megszabadítani az illegális hulladéktól vagy tisztán tartani egy-egy területet.

Kiemelte: az elnyert összeget illegális hulladéklerakóhelyek felszámolásához vagy a terület szemetelőktől való megvédéséhez használhatják fel.

Az érdeklődőknek január 31-ig kell benyújtaniuk a szükséges dokumentumokat – mondta el a miniszterhelyettes.

A 2020 októberében megjelent kiírás részleteit a pályázatot lebonyolító IFKA honlapján találhatják meg az érdeklődők.