Tamás
-7 °C
8 °C

Ötven millió forintot bukott a BKK a hőpapír beszerzés miatt

2021.01.15. 10:20 Módosítva: 2021.01.15. 20:08

Ötven millió forintos bírság megfizetésére kötelezte a Közbeszerzési Döntőbizottság a BKK-t, a jegyértékesítő automatákban használt biztonsági hőpapír közbeszerzése miatt – közölte Wintermantel Zsolt. 

A BKK igazgatósági tagja, Wintermantel Zsolt azt mondta az Indexnek, hogy már az eljárás során számos alkalommal jelezte aggályait az Igazgatóság ülésein, több alkalommal fel is hívta a figyelmet a lehetséges problémákra, illetve az eljárás során közreműködők szakmai felelősségére.

A Draskovics Tibor vezette igazgatóság, bár meghallgatta, de egytől egyig lesöpörte észrevételeit. Összesen két ajánlat érkezett, de az anyagilag kedvezőbb, azaz olcsóbb ajánlattevő Állami Nyomda és Pátria Nyomda alkotta konzorciumot kizárta, és eredményt hirdetett, a drágább ajánlattevőt hozva ki győztesként.

Ezt az eljárást semmisítette meg a hatóság és szabta ki az ötven milliós büntetést.

Update: A Budapesti Közlekedési Központ közleményben jelezte, nem fogadja el, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a hőpapír beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárását, amelyben a BKK az állami nyomda ajánlatát érvénytelennek nyilvánította. A közlekedésszervező társaság fellebbez a döntés ellen.