Karácsony: Jó lenne, ha a kormányfő is bízna a tudományban

2021.01.16. 12:28

„A jelentkezésre, a regisztrációra kértem mindenkit, és felajánlottam a főváros segítségét, mert hiszem, hogy helye van a vitának, helye van a küzdelemnek, de helye van az együttműködésnek is” − írta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy bízni kell a tudományban és az egészségügyi szakemberekben. Mint mondta, ellenzéki politikusként is

támogatja az oltást, és mindenkit arra biztat, hogy oltassa be magát.

 Hozzátette, hogy mindennek ellenére

a kormány sajnos képtelen lejönni a pusztító propaganda útjáról: oltásellenességgel vádolja az oltáspárti ellenzéki erőket.

Mint írta, a miniszterelnök kritizálja az Európai Uniót, miközben az az egyetlen kontingens, ahonnan oltásokat kap az ország. Szerinte a magyar emberek többsége megbízhatóbbnak találja a nyugati országokból érkező oltóanyagokat, miközben a Kínában vagy Oroszországban kifejlesztett vakcina is hatékony és biztonságos lehet. Hangsúlyozta, hogy nem politikusoknak, hanem független szakértőknek kellene eldönteniük, melyik oltóanyag megbízható.

A politikus kiemelte, hogy szerinte csak úgy ébreszthetnek bizalmat az emberekben, ha ők maguk is bíznak. Kiemelte:

Jó lenne, ha a kormányfő is bízna a tudományban, bízna a szakhatóságok munkájában, hiszen ha az uniós és a magyar hatóságok is rábólintanak a kínai vagy akár az orosz vakcinára, akkor nem lesz miért kételkednünk alkalmazhatóságukban.