Kornélia
1 °C
14 °C

Deutsch: Az európai baloldal is elismeri a magyar járványügyi intézkedéseket

2021.01.17. 08:43

A koronavírus-járvány leküzdéséről, a magyarországi és az uniós baloldalnak az országot támadó magatartásáról, a migrációs nyomásról, a brüsszeli források elosztásáról és a Fidesz néppárti jövőjéről volt szó azon a megbeszélésen, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök folytatott a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőivel a hét elején – mondta el Deutsch Tamás a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Kapcsolódó

Legfeljebb félmillióan kaphatnak oltást március végéig, ha csak az EU-ból jön vakcina

A Pénzügyminisztérium a napokban több tízmilliárd forintot különített a brüsszeli keretszerződésen kívüli vakcinák beszerzésére.

A fideszes európai parlamenti képviselő örvendetesnek nevezte, hogy a magyar járványügyi védekezésről elismerően beszél az európai baloldal.

Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke hétfőn fogadta a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőit a Karmelita kolostorban. Deutsch Tamás a találkozóról beszámolva közölte: elsőként arról beszéltek, fontos lenne, hogy

az Európai Parlament hozza meg azokat az uniós döntéseket, amelyekkel segíteni tudja a tagállamok küzdelmét a koronavírus-járvánnyal szemben.

Megállapították, hogy változás tapasztalható a Magyarországról alkotott európai véleményben. Tavasszal a magyarországi és az európai baloldal versenyt futott abban, hogy ki tudja nagyobb hazugságokon keresztül gyalázni Magyarországot, a magyar kormányt. Ősszel, a pandémia második hulláma idején ebben a gyalázkodásban Európa hangja elhalkult, ami Deutsch Tamás szerint örvendetes. Azt mondta: ha a magyar járványügyi védekezésről véleményt formálnak, akkor az elismerő, pozitív. A magyarországi baloldal azonban maradt a tavaszi állapotában.

Kapcsolódó

Szlávik János: 8-10 hónapig mindenképpen véd az oltás

Az oltások hatékonysága ugyan változó, de mindegyik megakadályozza a koronavírus-járvány okozta betegség súlyossá válását.