Albin
0 °C
10 °C

A szibériai fagy után szerdán jön a felmelegedés

2021.01.17. 16:00 Módosítva: 2021.01.17. 16:29

Tovább szakadozik, csökken a felhőzet, de az északkeleti, keleti megyékben még éjszaka is marad a borús idő. Estére megszűnnek a hózáporok, ezt követően legfeljebb hószállingózás fordulhat elő.

Hétfőn a keleti, északkeleti országrészben felhősebb égkép lesz a jellemző. A délelőtti óráktól nyugat felől is elkezd megnövekedni, megvastagodni a felhőzet. Ezzel együtt pedig a Dunántúlon, főként annak északi és nyugati tájain egyre több helyen havazhat.

Az északnyugati, nyugati szelet napközben élénk, vasárnap néhol erős lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 15 fok között alakul. Az alacsonyabb értékekre a kevésbé felhős, szélcsendes, illetve hóval borított tájakon számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn mínusz 6 és plusz 1 fok között várható, délnyugaton lesz enyhébb az idő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az országos középtávú előrejelzés szerint a  következő napokban is havazhat , emellett esőre, ónos esőre is készülni kell. Mindeközben fokozatosan melegszik majd a levegő,

a hét második felében néhol plusz 10 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lesznek.

Kedden szórványosan eleinte bárhol előfordulhat hószállingózás, havazás, majd egyre inkább keleten, északkeleten. A késő délutáni, esti óráktól főleg az ország északi felén hullhat többfelé csapadék: hó, majd elsősorban északnyugaton, illetve a középső országrészben havas eső, eső, néhol esetleg ónos eső is. A szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 3 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, havas részeken néhol hidegebb is lehet. A nappali maximum mínusz 3 és plusz 5 fok között alakul.

Szerdán több helyen, főleg keleten valószínű csapadék: hó, eső, néhol ónos eső, este már inkább eső. Sokfelé megerősödhet a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 6 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben többnyire plusz 4–10 fok közötti csúcsértékek várhatók, de északkeleten hidegebb is lehet.

Csütörtökön változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. A szél sokfelé megerősödik, Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 6, a maximum-hőmérséklet

plusz 4 és 13 fok között alakul.

Pénteken többfelé várható eső, zápor, és a szél is sok helyen megerősödik. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 6, napközben plusz 4 és 13 fok közötti értékek várhatók.

Szombaton és vasárnap több helyen várható eső, zápor, helyenként havas eső, hó is hullhat. Szombaton élénk, vasárnap viszont már sokfelé erős lesz a légmozgás. A minimumok szombaton 0 és plusz 6, vasárnap mínusz 3 és plusz 2 fok között alakulnak. Napközben szombaton plusz 2 és 11, vasárnap 0 és plusz 9 fok közötti értékekre kell készülni – olvasható az előrejelzésben.

Önnek is van egy jó képe az időjárásról? Küldje el!
Küldje el nekünk!