Kirúgás helyett bónuszt kapott a korrupciós ügyekkel vádolt kispesti MSZP-s képviselő

2021.01.17. 16:14

Továbbra sincs veszélyben a korrupciós ügyekkel vádolt szocialista Kránitz Krisztián karrierje: a vezetése alatt álló kispesti Vagyonkezelő és Műszaki Szervezet (VAMÜSZ) megszűnését követően a Gazdasági Ellátó Szervezetben (GESZ) folytatja pályafutását – derül ki Paróczai Anikónak, a Momentum Mozgalom kispesti politikusának a Facebook-posztjából.

Kránitz Krisztián
Kránitz Krisztián
Fotó: Erdős László / Kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (Vaműsz

A kispesti képviselő-testület 2020 szeptemberében döntött arról, hogy megszűnik a Kránitz Krisztián vezette VAMÜSZ, a feladatait pedig a GESZ veszi át. Ekkor az MSZP-s politikus  partvonalra szorítására is könnyebb lehetőség nyílt volna, ez azonban nem történt meg.

Paróczai Anikó a Facebook-bejegyzésében azt írta, „az lett volna a minimum”, hogy végre távozzon a kispesti közéletből, távol kerüljön a kispestiek pénzétől az a Kránitz Krisztián, aki elfelejtett említést tenni a spanyolországi villájáról a 2018-as vagyonnyilatkozatából.

ELDUGTÁK, ÉS BÓNUSZT KAPOTT KRÁNITZ KRISZTIÁN ❗ 2020 szeptemberében döntött arról a kispesti képviselő-testület, hogy...

Publiée par Paróczai Anikó sur Vendredi 15 janvier 2021

Eszerint Kránitz Krisztián a milliós fizetése ellenére hivatalosan a barátnője önkormányzati lakásában húzta meg magát, aki egyébként ugyancsak több korrupciós ügyben is érintett volt, és nem tisztázta magát.

Kránitz Krisztián 2019-ben az önkormányzati kampány véghajrájában kiszivárgott felvétellel lett ismert a nyilvánosság előtt. Ezen a kokainbotrányba keveredett Lackner Csaba önkormányzati képviselő érdekes, fehér port tartalmazó zacskóval a kezében beszélt korrupciógyanús ügyekről, Kránitz Krisztiánt pedig oldott hangulatában csak „Mr. Negyven Százalék” néven említette. Arról is szót ejtett, hogy milyen pénzek kötöttek ki az önkormányzati megrendelések felett diszponáló, „pénzéhségéről” hírhedt MSZP-s politikusnál.

Kránitz Krisztián a botrány ellenére maradt a vagyonkezelő élén. Paróczai Anikó szerint Kispest DK-s és MSZP-s vezetése nemhogy nem távolította el a „húsosfazék” mellől, hanem a GESZ-ben vállalt tisztsége mellett 2020 végén még bónuszt is fizettek neki.

A momentumos képviselő emlékeztetett arra, hogy az ügy feltárásáért őt rabosították még júliusban.