Kásler Miklós: csak biztonságos és hatásos vakcinával oltunk

2021.01.17. 14:26

A koronavírus elleni vakcina nem pártpolitikai kérdés – írja Facebook-oldalán az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós. A miniszter szerint a járvány megfékezésének egyetlen módja az emberek immunitásának tömeges oltással való megteremtése. Úgy véli, a lezárásokból, korlátozásokból kiutat jelentő folyamatot ássa alá a különböző vakcinák körüli felelőtlen hangulatkeltés. 

A közszereplők és politikusok részéről ezeknek a szólamoknak a hangoztatása nem csupán meghökkentő, hanem veszélyes is. Orvos-miniszterként elítélem az üzleti vagy éppen politikai érdekből történő félelemkeltést, a tények relativizálását és a bizalmatlanságot eredményező sejtetéseket. Magyarországon már több mint százezer ember, többségében egészségügyi dolgozó kapott oltóanyagot. A Pfizer és a Moderna vakcinájának uniós beszerzése azonban lassúnak bizonyul, ezért a kormány tárgyalásokat folytat többféle oltóanyag beszerzése tekintetében. Ezek a vakcinák viszont csak azt követően lesznek elérhetőek a magyar emberek számára, miután a szakhatóságok megadják a szükséges engedélyeket, amelyek igazolják biztonságosságukat és hatásosságukat

– fogalmaz Kásler Miklós, hozzátéve, az embert próbáló korlátozások után még egy jelentős lépésre van szükség, ez pedig az oltás. A miniszter azt kéri: gondoljunk szeretteinkre, barátainkra és ismerőseinkre, a szabad életünkre.