Adorján, Adrián
3 °C
8 °C

Müller Cecília: Mindenkit értesítünk, aki regisztrált a vakcinára

2021.01.17. 07:35

Az oltás után teljesen jól érzi magát az országos tisztifőorvos, semmilyen mellékhatást nem érzékelt. Müller Cecília a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában elmondta: Úgy tűnik, hogy könnyen átment rajta, semmi bőrpír, szinte a beadást se érezte, ami egy vékony tűvel történt. Hozzátette, hogy 

az oltási terven semmiképpen sem akarnak változtatni.

Semmiképpen nem szeretnénk változtatni az oltási terven. Nagyon fontos, hogy a magas kockázati csoportoknak megfelelően hajtsuk végre a tervet. Értesültünk róla, hogy jövő héten kevesebb vakcina érkezik az Európai Unióba, de egy átalakítás zajlik. Minden sarkot felkutatunk a világon azért, hogy megfelelő mennyiségű vakcinát szerezzünk. A magyar kormány ezért mindenkit megkeres

– hangsúlyozta a tisztifőorvos.

Emlékeztetett, hogy kisebb késés van a vakcinabeszerzésben, rajtunk kívül álló okok miatt, de senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy nem fogja megkapni a második oltást:

Három hét után szükség van, hogy akik már megkapták az első vakcinát, kapják meg a másodikat is. Immunizálni akarunk, ez a Modernánál nem három hét, hanem 28 nap, mindenkinek rendelkezésére fog állni a második adag. Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy az immunitás kialakuljon mindenkinél. Végig kell ezt csinálni.

Müller Cecília köszönetet mondott azoknak, akik már regisztráltak a védőoltásra, és eloszlatta a pánikkeltő aggályokat, ugyanis mindenkit értesíteni fognak, hogy mikor kaphatja meg a vakcinát:

Természetesen senki sem veszett el, aki regisztrált már a védőoltásra. Nem egyszerű logisztika megszervezni minden embernek a beoltását, ugyanakkor mindenkit szeretnénk benne részesíteni. Több helyről, több ütemben érkeznek a vakcinák az országba. Reménykedünk benne, hogy a kétkedők is beadják a derekukat. Kicsi türelmet kérünk mindenkitől, mindenkinek vissza fogunk jelezni, hogy sikeres a regisztrációja. Mindenkit időben fogunk értesíteni.