Tamás
-7 °C
8 °C

Szijjártó Péternek nem elég egy sajtós stáb, kettő kell neki

2021.01.18. 15:52

A külügyi tárca 17 fős sajtóosztályán felül, közvetlen Szijjártó Péternek is dolgozik egy 10 emberből álló sajtós stáb, amelyben sajtófőnök, sajtófőnök-helyettes, de van sajtófigyelő, három sajtómunkatárs, személyi fotós, két személyi operatőr, valamint egy vágó is van – írta a hvg360.hu nem hivatalos forrásokra hivatkozva. 

A lap szerint a tárca tavaly kötött szerződéseiből kiderül az is, hogy a kabinetben egyébként személyi operatőrként dolgozó Kodák Adrián 2020-ban

bruttó 7,7 millió forintért szerződött a tárcával külügyminisztériumi és diplomáciai események dokumentálására, de vettek fel embert szerkesztői feladatokra és kommunikációs tanácsadásra is.

A hvg.hu szerint a miniszterek közül Szijjártó Péter jelenléte a legerősebb a közösségi médiában. Bár a Facebookon Orbán Viktor a legnépszerűbb a kormánytag 108 802 követővel, Szijjártó Péternek így is szép számú tábora van. Amíg tavaly mindössze 80 ezer követője volt, ezt sikerült 217 251 főre feltornásznia, így a miniszterelnök után Szijjártó Péter a második legnépszerűbb Mark Zuckerberg közösségi oldalán.

Szijjártó Péter és csapata egyébként a koronavírus-járvány első hulláma óta tudatosan használja a Facebookot. A külügyminiszter naponta új tartalmakkal frissíti oldalát. A többi között beszámolt arról is beszámolt, amikor elkapta a koronavírust, gyógyulását pedig a karanténból folyamatosan dokumentálta.