Sokallja a két évet a visszaeső tolvaj, aki mentősöket rabolt ki

2021.01.19. 18:28

A Siófoki Járási Ügyészség többrendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a szomszédjához érkező mentőautóból lopott tavaly áprilisban – adta hírül az ugyeszség.hu.

A férfit korábban már szintén vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt elítélték. 2020 márciusában szabadult előző büntetéséből, majd rokonai siófoki házába költözött, ám alig egy hónapos szünet után ott folytatta, ahol abbahagyta.

Ahogy az ügyészség beszámol róla, tavaly áprilisban a férfi szomszédjához mentőt hívtak, és a mentőautó körül nagyszámú érdeklődő gyűlt össze. A férfi ezt használta ki, és amíg a mentősök a betegellátás céljából a szomszéd házba bementek, 

a be Nem zárt mentőautóból elvitte az Országos Mentőszolgálat tulajdonát képező táblagépet, továbbá a mentőtechnikus övtáskáját, a benne lévő tizennégyezer forint készpénzzel, bankkártyával és igazolványokkal együtt.

A táblagépet a rendőrök később a szomszéd utcában található szemétlerakónál megtalálták, és a mentőszolgálatnak visszaadták.

A siófoki nyomozók gyorsan a tolvaj nyomára akadtak, akit őrizetbe vettek.

a férfi ekkor még beismerte tettét, ezért az ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

Azonban a bíróság előtt már tagadta a bűncselekmények elkövetését, így az eredménytelen bírósági eljárás után az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A Siófoki Járásbíróság a 2021. január 14-én meghozott ítéletében, figyelembe véve, hogy a férfi többszörös visszaeső, 

két év fegyházbüntetést és három év közügyektől eltiltást szabott ki azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban fellebbeztek. Mivel az ítélet nem emelkedett jogerőre, a vádlott letartóztatását a bíróság fenntartotta.