Ivó, Milán
EUR 384,50 Ft
USD 363,28 Ft
5 °C
26 °C

Január végéig minden családnál lesz tűzifa az Agrárminisztérium szerint

2021.01.19. 10:04

Minden családhoz eljuttatják az igényelt tűzifát ezekben a hetekben január végéig, a Szociális Tüzelőanyag Programban az állami erdőgazdaságok 206 ezer köbméter tűzifát juttatnak a rászorulóknak – mondta az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára a közmédiának. 

Szentpéteri Sándor hozzátette: tavaly nyár végén lezárult a pályázat, ezután már elkezdték kiszállítani az igényelt tűzifát az önkormányzatok és az erdőgazdaságok,

80 százalékát már az ünnepekig eljuttatták a családoknak.

A program február 15-ig tart, februárra néhány ezer köbméter kiszállítása marad.

Közlése szerint az igényelt fa legnagyobb része tölgy, akác vagy bükk, azaz keményfa-anyag, a legtöbb igény, mintegy 50 ezer köbméterre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett, ezt Borsod és Baranya követi.

A programot már 9 éve hirdeti meg az Agrárminisztérium, ezalatt több mint egymillió köbméter tűzifát sikerült eljuttatni a családoknak – mondta.

A helyettes államtitkár jelezte, hogy az idén is lesz tűzifa-program. A kormány 5 milliárd forintot biztosított erre a most lezárult pályázatban, abban az ötezernél kevesebb lakosú településeken élők vehettek részt. A háztartásonként biztosított mintegy 3 köbméternyi fa egy átlagos család téli szükségletének közel 70 százalékát biztosítja – mondta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás