Több ügyvédet is kizártak Czeglédy Csaba peréből

2021.01.20. 12:27 Módosítva: 2021.01.20. 14:26

A dr. Czeglédy Csaba Adrián és társai ellen indult büntetőügyben az eljárásból több ügyvédet véglegesen kizártak – adta hírül a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség. Czeglédy Csaba peréről már az Index is beszámolt korábban.

Kapcsolódó

Felfüggesztették Czeglédy Csaba kamarai tagságát

Kamarai tagság híján Czeglédy Csaba nem folytathat ügyvédi tevékenységet.

A híradásból kiderül, hogy a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Kecskeméti Törvényszék azon határozatainak a helybenhagyását, amellyel az elsőrendű vádlott (Czeglédi Csaba) vezető védőjének és további másik három vádlott meghatalmazott védőjének kizárására megtörtént.

A közleményben tudatják, hogy az elsőfokon eljáró bíróság, észlelve a vádlottak közötti érdekellentétet és azt, hogy az

elsőrendű vádlott vezető védője több tanú képviseletét is ellátta az eljárásban, ezért kizárta az érintett védőt az eljárásból.

A végzés ellen fellebbezett az elsőrendű vádlott vezető védője, továbbá az érintett vádlottak és meghatalmazott védőjük. 

Kapcsolódó

Czeglédy Csaba: meg akarnak fosztani a hivatásomtól

Szerinte „az ország fura urai” őt ügyvédi hivatásától is meg akarják fosztani, és ehhez asszisztálnak az ügyvédi kamara vezetői.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla – elfogadva a fellebbviteli főügyészség álláspontját – megállapította a védők vonatkozásában a kizáró ok fennállását és helybenhagyta az elsőfokú bíróság végzését.

Kapcsolódó

Czeglédy Csaba pert vesztett Dömötör Csaba ellen

A korábban már adócsalásért elítélt DK-s politikus személyiségi jogait nem sértette meg a fideszes képviselő a bíróság szerint.