Ivó, Milán
EUR 383,87 Ft
USD 365,94 Ft
6 °C
26 °C

Rendőrök vonultak egy Madách téri kocsma elé, 60 napra bezárták

2021.01.22. 21:16 Módosítva: 2021.01.22. 21:23
Kifakadtak az újranyitásért harcoló vendéglátósok a közösségi felületeken a Központnál történtek miatt.

A Rendőrség azonnali hatállyal 30 napra - módosítva 60 napra - bezáratott minket és 500.000 forint pénzbírságra büntetett

– tette ki a Facebookra a bulinegyed egyik jól pörgő vendéglátóhelye pénteken.  

Kedves Vendégeink! Nagyon szomorú hírünk van. Annak ellenére, hogy minden szabályt betartottunk, a Rendőrség azonnali...

Közzétette: Központ – 2021. január 22., péntek

Az Index szerkesztőséghez eljutott olvasói fotón az látszik, hogy a hely előtt viszonylag sokan álldogálnak, a Madách tér parkolójának másik végében pedig több rendőr is megjelent. 

A hely tulajdonosai azt állítják, hogy kizárólag személyes átvételre, elvitelre szolgálták ki a vásárlókat, az üzletbe pedig kizárólag négy főt engedtek be egy időben. 

Egyelőre értetlenül állunk a tények előtt. Nagyon köszönjük azoknak, akik ma eljöttek, elviteles termékeket vásároltak, ezzel is támogatva a több, mint 2 hónapja zárva lévő Központot.Amint többet tudunk, tájékoztatunk Titeket is

– áll a Facebook-posztban.

„Én kinyitok”

Elege lett a vendéglátást korlátozó járványvédelmi szabályokból, ezért a nagykanizsai Resti Söröző csütörtökön harangozta be, hogy február 1-én a tiltás ellenére is kinyitja a vendéglátóhelyet. Ahová a tulajdonos a rendőröket és a NAV dolgozóit is szeretettel várja.

A nagykanizsai kocsma tulajdonosa is jó előre bejelentett az önkényes nyitást. Azt írta Facebook oldalán:

Az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettünk, de mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről /az út szélén lettünk hagyva/ az ígéretek ellenére, gondolok itt a vállalkozásunk és bér támogatásra /amit nyújtanak az vicc!!/ így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovább támogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem vezet!

Az országos nyitásért szinte a teljes vendéglátós szakma küzd, akik egy összehangolt akcióval próbálják felhívni a döntéshozók figyelmét, hogy miközben az állam korlátozza a működésüket, nem támogatja elégségesen a szektor életben maradását. Azonban az előre bejelentett szabálysértés sikerét megzavarta az erzsébetvárosi kocsma elkapkodott illegális nyitóbulija.

A vendéglátós lázadás Olaszországból indult, végig söpört Európán. Magyarországon február elejére hirdettek tüntetést a szektor újranyitásáért. Igaz az ajánlóban megüzenték a kormánynak: 

ha a korlátozó intézkedéseket addig vissza vonják akkor az esemény elmarad!

Az Operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy az önkényes nyitásért az üzemeltetőket és vendégeket büntetik.

Kapcsolódó

Fellázadtak az olasz vendéglátósok

Nem bírják ugyanis tovább, ezért ma kinyitnak, mintegy ötvenezren.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek