Mentősnek adta ki magát, szobákat foglalt és fizetés nélkül távozott egy 28 éves férfi

2021.01.22. 07:28

Már a szabadulásának első napján nekikezdett a bűncselekmény-sorozatának az a fiatal férfi, aki mentősnek adta ki magát, úgy utazgatott az országban, vendégházakban szállt meg, és fizetés nélkül távozott  – írták a rendőrség honlapján.

A 28 éves férfi az interneten foglalt magának szobákat, gyakran útközben vonatról intézte a foglalásokat úgy, hogy kölcsönkérte utastársai telefonját. A koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt azt mondta, hogy hivatalos ügyben utazik, ezért tudott a szálláshelyeken szobát foglalni. 

A férfi lopott mentőkabátban jelent meg a vendéglátóhelyeken, pedig sosem dolgozott a mentőszolgálatnál. Egy gyulai apartmanház üzemeltetője tett feljelentést ellene, miután a foglalás utolsó napja előtt fizetés nélkül lelépett.

A rendőrök egy hét után elfogták a férfit, egy nagykátai panzióban állították elő. A gyanú szerint összesen öt megyében követett el bűncselekményt. A férfit csalás és lopás miatt őrizetbe vették, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon szoba helyett egy zárkát biztosítottak neki.