Hadházy Ákos: A NER kedvenc magángépe a koronavírus-járvány alatt is repült Nizzába és a Maldív-szigetekre

2021.01.24. 12:18

2020 nyarán és őszén kilenc alkalommal repült Nizzába az az OE-LEM lajstromjelű Bombardier Global 6000 típusú luxus-magánrepülőgép, amelyet Orbán-kormányhoz közeli vállalkozók használnak szívesen – derül ki Hadházy Ákos vasárnapi Facebook-posztjából. A független parlamenti képviselő repülési útvonalakról készült képernyőfelvételeket közöl, emlékeztetve, hogy aki az adóparadicsomnak számító Monacóba akar utazni, Nizzában kell leszállnia, hiszen a nagyhercegség területén csak helikopterkikötő van. Négy felvételen Maldív-szigetekre tartó repülési útvonalat lehet látni.

A luxus-magánrepülőgép az utak egy részére 2020 szeptemberében, vagyis az Orbán-kormány által a hónap elején életbe léptetett határzár után indult el. Egy maldív-szigeteki útra 2020. december 26-án kerítettek sort. 

Az nem világos, hogy a luxus-magánrepülőgépen melyik időpontban éppen ki ült, de azt tudni, Mészáros Lőrinc, Garancsi István és maga Orbán Viktor is használta már, a miniszterelnök akkor, amikor 2018. július 25-én elutazott Bulgáriába a helyszínen megnézni a szülővárosa, Székesfehérvár csapatának, a MOL Vidinek a Ludogorec elleni BL-selejtezőjét.