Pályázat képalkotó diagnosztikára, rövidülhetnek a várólisták a fővárosban

2021.01.25. 18:25

Nyílt közbeszerzési eljárást folytat CT- és MR-vizsgálatok elvégzésére a fővárosi önkormányzat – tájékoztatta az MTI-t a Főpolgármesteri Hivatal.

A főváros és a kormány korábbi megállapodása értelmében a fővárosi és a kerületi önkormányzatok öt év alatt ötvenmilliárd forintot fordíthatnak egészségügyi fejlesztésekre és képalkotó diagnosztikai vizsgálatok finanszírozására a központi költségvetésből. A tavaly novemberben nyújtott kétmilliárd forintos állami támogatást a fővárosi önkormányzat a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok számának növelésére, és ezzel együtt a budapesti daganatgyanús betegek vizsgálati várólistájának csökkentésére költi – emlékeztettek.

A főváros számára kiemelt jelentőségű cél a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok várólistáinak csökkentése, illetve megszüntetése. Ehhez nyújthatnak segítséget a most kiírt közbeszerzési eljárások, amelyek eredményeként az eddig e tárgyban megkötött szerződések mellett a nyertes gazdasági szereplőkkel szerződve szélesebb körben folytatódhat a daganatgyanús indikációjú budapesti lakosok CT- és MR-vizsgálata – fogalmaz a főváros közleménye.