2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Jakab Péter indul a miniszterelnök-jelöltségért az előválasztáson

2021.01.25. 19:30 Módosítva: 2021.01.25. 20:23

Elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson – jelentette be Facebook-oldalán közzétett évértékelő videójában a Jobbik elnöke. Jakab Péter hozzáfűzte:

2020 a kormánynak a vég kezdete, az országnak viszont az újrakezdés lehetősége. 2021-ben éljünk ezzel a lehetőséggel!

Legkésőbb október 23-án egy színpadon fog állni az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje 106 képviselőjelölttel, hogy együtt váltsanak kormányt és együtt váltsanak korszakot

– ígérte Jakab Péter, és arra buzdított mindenkit, hogy a közös ellenzéki képviselőjelöltekre és a közös miniszterelnök-jelöltre szavazzanak a következő évben. Szerinte az előválasztáson a nép fogja eldönteni, ki lesz méltó a Fidesz legyőzésére.

Mindenkinek, aki elindul az előválasztáson, tiszta és nemes küzdelmet kívánok. Ha jómagam ezt a küzdelmet miniszterelnök-jelöltként segíthetem, úgy vállalom ezt a küzdelmet, ha a nap végén mást kell támogatnom, a nemzetért azt is megteszem

− mondta a politikus, ezzel bejelentve, hogy ő is indul az előválasztáson, hogy miniszterelnök-jelölt lehessen.

Jakab Péter azt is elmondta, hogy szerinte az országot csak akkor lehet kivezetni a válságból, ha nemzeti egység van. Az országnak nem gyűlöletre, hanem összefogásra és szolidaritásra van szüksége. A politikus a Fideszt az ország legkirekesztőbb és leggyűlölködőbb pártjának nevezte, majd hozzátette: attól, hogy a Fidesz szélsőjobboldali lett, a Jobbik nem lett baloldali.

Szerinte az ellenzéki összefogás nem lenne sikeres a Jobbik nélkül, így azonban sikerülni fog győzni. A Jobbik elnöke kijelentette, hogy véget vetnek majd az „urambátyámvilágnak”, a nemzet évtizedes kettéosztásának. Közölte: 

Mi maradunk Európában, európai jogokat és béreket követelünk a magyaroknak, ezért fogunk dolgozni.