Elemér
-1 °C
10 °C

Nem engedtek távozni egy nőt, amíg nem írta meg a felmondását

2021.01.25. 10:57

Három nő ellen vádat emeltek Zala megyében, mert nem engedték távozni kolléganőjüket egy megbeszélésről, amíg nem írta meg felmondását.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője közölte: az eset egy egyházi misszió zalaegerszegi irodájában történt, ahol tavaly szeptemberben 18-an vettek részt egy megbeszélésen – köztük a szervezet zalai vezetőnője és a sértett, egy nagykanizsai házi gondozó.

Kettejük közt szóváltás alakult ki, és a vita odáig fajult, hogy a vezető közölte beosztottjával: nem akar a továbbiakban vele dolgozni, írja meg a felmondását.

A sértett erre először azt mondta, hogy másnap behozza, később pedig, hogy postán küldi el a felmondását, majd távozni akart. Kolléganői közül többen felkiáltottak, hogy ne engedjék ki őt az irodából, és közülük ketten elállták az ajtót, hogy megakadályozzák a távozását.

Rajtuk kívül az ajtóhoz lépett egy harmadik nő is – az ügy elsőrendű vádlottja – és közölte a nővel, hogy addig nem mehet ki, amíg el nem készíti az iratot. Ezután megpróbálta elhúzni az ajtótól a gondozónőt, de ő kiszabadította kezét a szorításból.

A sértett, miután úgy érezte, hogy hiábavaló az ellenállása, végül leírta, hogy kéri munkaviszonyának közös megegyezéses megszüntetését. Ezután már engedték eltávozni.

A bántalmazás következtében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése, a bal karján véraláfutás keletkezett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség mindhárom nő ellen személyi szabadság megsértésének bűntette, egyikük ellen pedig testi sértés vétsége miatt is vádat emelt - írta az MTI.