Fegyveres rablás Székesfehérváron, a TEK is beszállt a hajtóvadászatba

2021.01.25. 13:00

Egy Peugeot-val menekült a helyszínről az a férfi, aki hétfő reggel fegyverrel rabolt ki egy autóalkatrészeket áruló szaküzletet Székesfehérváron – írja az fmc.hu. A portál cikke szerint az erős testalkatú, maszkot és fekete ruhát viselő rabló a Vajda sorig hajtott, ahol hátrahagyta a kocsiját, és futva menekült tovább. Eközben letépte magáról a kabátot, és bedobta egy Kecskeméti utcában lévő ház udvarára. 

A rablás helyszínére, a felsővárosi üzlethez hatalmas erőkkel vonultak ki a rendőrök. Megjelent a TEK is, a környéket most kutyákkal vizsgálják át. 

Az fmc.hu kérdésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság úgy válaszolt,

2021. január 25-én 7 óra 30 és 7 óra 50 perc között Székesfehérváron, a Zámolyi út 1. szám alatt lévő üzletnél történt esetben fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A halaszthatatlan eljárási cselekmények jelenleg folyamatban vannak, ezért bővebb tájékoztatást nem tudunk adni.

Később a portál azt írta, hogy a rabló a túszul ejtett üzletvezetővel menekült, akit arra kényszerített, hogy vezessen, amíg ő a hátsó ülésre vágta be magát. Mindössze a váltópénzt, 15 ezer forint körüli összeget sikerült magával vinne. Fegyvere, egy gázriasztó pisztoly tokját a Peugeot-ban hagyta. 

Ami a rablást illeti, a Fehérvár Televízió úgy tudja, hogy a férfi először megkerülte az az épületet, összefutott az üzletvezetővel, és megmondta, hogy a bevételt akarja. Erre az üzletvezetőtől azt a választ kapta, hogy nincs nála a széfkulcs. Bementek az üzletbe, ahol a férfi egyszer a levegőbe lőtt, és miután kiderült, hogy az üzletvezető tényleg nem tudja kinyitni a széfet, a rabló elvette a kasszában lévő pénzt, megragadta az üzletvezetőt, és menekülni kezdett.

A rablás és az utána következő hajtóvadászat alatt senki nem sérült meg.

Nemrég a rendőrség honlapján megjelent egy közlemény, amely szerint a rablással összefüggésben két férfit állítottak elő. Elszámoltatásuk jelenleg is tart.