Jogosítvány nélkül vezetett és megfenyegette a polgárőrt

2021.01.26. 11:09

Jogosítvány nélkül vezetett egy 35 éves kunadacsi férfi, és amikor a polgárőrök vezetője számon kérte, fenyegetéssel válaszolt. A rendőrség tájékoztatása szerint nem csak egyedül kérte ki „igazát”, apja, testvére és sógornője is a szabálytalan sofőr pártjára állt – közölte a rendőrség.

A kunszentmiklósi nyomozók kifosztással is gyanúsítják a férfit, aki még mindig letartóztatásban van. Bűntársai szabadlábon védekezhetnek. Még tavaly májusban vették őrizetbe a 35 éves kunadacsi lakost közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A férfi jogosítvány nélkül közlekedett, ezért a helyi polgárőrség vezetője – a rendőrök egyidejű értesítése mellett – a közlekedési szabályok betartására hívta fel a figyelmét. A szabálysértőnek nem tetszettek a polgárőr szavai, ezért támadólag lépett fel vele szemben, valamint meg is fenyegette. Apja, testvére és sógornője csatlakozott a fenyegetőző férfihez. A rendőrök mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki, de a főkolompossal ellentétben ők szabadlábon védekezhettek

– tudatta a rendőrség, hozzátéve, hogy a gyanúsítottnak egy kifosztás is a számlájára írható. Még márciusban egy vele italozó ismerősétől kérte vissza a tartozását, húszezer forintot, majd amikor a fizetési hajlandóságot mutató sértett elővette a pénztárcáját, amiből elvett negyvenezer forintot.