Sejtelmes megjegyzést tett Lázár János Orbán Viktorról

2021.01.26. 16:02

Országépítésre vagyok alkalmas, nem az ellenfél megsemmisítésére – mondta Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszter, fideszes parlamenti képviselő a 24.hu-nak adott interjújában. A politikus elárulta, ő személy szerint egy országról álmodik, amelyben a politika békét teremt, mert

túl sok éve tart a hatalom megszerzésére irányuló kíméletlen élethalálharc.

Ettől függetlenül ő úgy gondolja, hogy a második és a harmadik Orbán-kormány alatt 2010 és 2018 között országépítés zajlott Magyarországon. Megismételte, amit már többször mondott, hogy ma is be tudja fejezni Orbán Viktor mondatait. Ami  Magyarország felépítését illeti, ő mindig támogatta és támogatni is fogja a Fideszt.

Az irányt tekintve orbánabb vagyok Orbánnál…

–  fogalmazott. Beszélt arról is, hogy „minősíthetetlen”, amit a miniszterelnökkel a nyugat-európai politikusok egy része és a baloldali média művel az IMF 2010-es magyarországi kivonulása óta.

Olyan nincs, hogy csak tűrjük a pofonokat, és nem ütünk vissza. Orbán Viktor állja, és ha kell, adja is. És biztos vagyok benne, hogy amint korrektül kezdenek viselkedni vele, ő is simulékonyabbá válik.

  – mondta erről. A kérdésre, hogy Orbán Viktor szeret hátrébb húzni „sztárpolitikusokat”, amilyen Rogán Antal és Navracsics Tibor volt, úgy felelt, az ő „sztárságának” kétségtelenül vége, és amúgy is csak eszközként használta. 

Az interjúban Lázár János

  • vállalhatónak nevezte azt a videót, amelyet Bécs X. kerületében készített még 2018-ban a parlamenti választás előtt, és amelyért saját bevallása szerint bocsánatot kért Sebastian Kurz osztrák kancellártól,
  • elárulta, hogy lezárta a konfliktusát Csányi Sándorral, az OTP elnök-vezérigazgatójával, akivel most megtiszteltetés együtt dolgoznia a februártól Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem néven alapítványi fenntartásban működő gödöllői Szent István Egyetem kuratóriumában,
  • a Szájer-ügyhöz semmit nem szól, mert „földdel foglalkozik, tehenekkel, lovakkal, kutyákkal”,
  • és amikor Szijjártó Péter Joe Bidenhez intézett felszólításáról kérdezték, „rossz és káros sztereotípiának” nevezte, hogy Magyarország kicsi ország.


  • Hírek
  • Hírek