Feljelentették Szájer Józsefet, de nem indul nyomozás kábítószer-birtoklás miatt

2021.01.26. 17:12

Nem nyomoznak Somogy megyében a Szájer József kábítószer-birtoklása miatt tett feljelentés ügyében – értesült a Telex a Siófoki Rendőrkapitányságtól. 

Még tavaly decemberben a Központi Nyomozó Főügyészségre továbbította a Legfőbb Ügyészség a notórius feljelentőként ismert Tényi István beadványát arról, hogy drogot találtak a volt EP-képviselő Szájer József hátizsákjában a hírhedt brüsszeli orgia után. 

A hatóság utána továbbította a beadványt a Központi Nyomozó Főügyészségre, ami végül Siófokon kötött ki, így került Somogy megyébe az ügy.

Szájer József november végén a kijárási szabályokat megszegve vett részt Brüsszelben egy orgián. A rajtaütéskor az ereszcsatornán próbált menekülni, de a belga rendőrök megállították. Szájer József ekkor tagadta, hogy bármi köze lenne a táskájában talált droghoz. A botrány után lemondott az EP-képviselői mandátumáról.

A politikust hiába érték tetten, mégsem folytathat az ügyészség ellene eljárás. Ez csak akkor lenne lehetséges, ha az Európai Parlament szavazna a mentelmi jogáról, annak ellenére, hogy az Olaszországban meleg ikonná váló volt EP-képviselő még decemberben lemondott arról. Azt, hogy fognak-e erről szavazni, még nem tudni.

Magyarországon a Telex szerint csak akkor lehetne lefolytatni ellene az eljárást, ha a parlament szavazna a mentelmi jogáról és a belga hatóságok eljárást indítanának, Magyarország pedig kérvényezné a belga hatóságtól a büntetőeljárás lefolytatását.