Közösen akcióznak Budapesten a rendőrök és a BKK jegyellenőrök

2021.01.27. 11:31

Akciót indít, azaz folytat a a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) annak érdekében, hogy a fővárosiak biztonságosan használhassák a közösségi közlekedés járatait - tájékoztatta a budapesti közlekedési vállalat az MTI-t.

A BKK szerint pozitív tapasztalatokkal zárult a decemberi, zsebtolvajlás elleni közös akció, és az utasok biztonságérzetének növelése érdekében idén is folytatódik a BKK és a BRFK közös, több napig tartó akciósorozata. Ezúttal a:

VII., a VIII., a IX. és a X. kerület meghatározott járatain biztosít fokozott jelenlétet a rendőrség a BKK jegyellenőrei mellett.

A jegyellenőrök az utazási jogosultságot ellenőrzik, illetve figyelnek a járványügyi szabályok betartására, a rendőrség munkatársai pedig biztosítják a közrendet. A két szervezet szorosabb szakmai kooperációval, közös kommunikációval, figyelemfelkeltő és edukációs videókkal csökkentené a közösségi közlekedéssel összefüggő szabályszegések számát, illetve segítené elő a járványügyi szabályok betartását.

A jövőben minden hónapban várható a mostanihoz hasonló, a fővárosban közlekedők biztonságérzetét erősítő közös akció.  • Bérelnék
  • Bankszámla