Csalók miatt fújt riadót az MVM

2021.01.27. 14:13

Csalók az MVM Next nevében, a gáz- vagy villanyszámlára hivatkozva, félrevezető e-maileket küldenek, és így próbálnak személyes adatokhoz jutni az internethasználóktól – figyelmeztet az energiakereskedő cég a honlapján.

Arra kérik az ügyfeleket, hogy figyelmesen olvassák el a kapott e-mailt, és ha az abban szereplő adatok nem pontosak, vagy a levél helyesírási hibákat tartalmaz, illetve ha magyartalan, online programmal fordított mondatokat találnak benne, semmiképpen ne adják meg személyes vagy banki adataikat. Sőt, legjobb, ha nem is kattintanak rá az olyan hivatkozásokra, amelyekben nem a megszokott cím szerepel. A vállalat hangsúlyozza:

bizalmas adatokat, például jelszavakat, személyes adatokat, banki azonosítót a szolgáltató soha nem kér e-mailben.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy gáz- és villanyszámla esetén is a noreply@mvmnext.hu vagy az ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu szerepel feladóként, ezért ha ezektől eltérő címekről érkezik látszólagos számlaértesítő, az minden bizonnyal adathalász-kísérlet. Kérik, hogy ilyen esetben a gyanús e-mailt továbbítsák az adathalasz@mvm.hu címre, függetlenül attól, hogy a címzett a cég ügyfele-e.