Kórházi főápoló: Mindenkiben ott van a félelem, aki látott már koronavírusos beteget

2021.01.27. 09:41

Interjúsorozatot készített a Blikk a koronavírus elleni védekezés első vonalában dolgozókkal, akik maguknak is beadatták a Covid elleni vakcinát. 

Pappné Huszár Erika, a Szent László és Szent István Kórház intenzív osztályának vezetőápolója mindennapos megrendítő tapasztalatairól számolt be a napilapnak. 

Nem tudjuk, hogyan fogunk meghalni, de így senki nem szeretne. Ha a kinti létben élő emberek látnák nap mint nap, hogy ezek a betegek hogyan halnak meg, küszködve a levegővétellel, gyakorlatilag megfulladnak, bár ez nagyon kemény szó. A kollégáimat is motiválja az oltásra, hogy nem így kell meghalni

– hangsúlyozta a vezetőápoló, aki szavait megerősítette Szűtsné Bárdos Gyöngyvér, a Szent László Kórház vezetőápolója is, akit szintén kollégái győztek meg, hogy oltassa be magát. 

Azt mondták, gondoljak arra: ha most megkapom az oltást, és nem fertőződöm meg, lehet, hogy van hátra jó 5 évem. Ha viszont megfertőződöm, akkor van hátra két rossz hónapom. Innentől nincs miről beszélgetni az oltással kapcsolatban 

– jelentette ki a a Szent László és a Szent István Kórház telephelyi ápolóinak a vezetője, aki arról is beszélt, hogy szakképzett egészségügyi személyzetből még „békeidőben” is hiány van Magyarországon, nemhogy ilyen súlyos járvány idején. A két kórházban osztályok átcsoportosításával tudtak szakápolókat, segédápolókat, kisegítő dolgozókat a Covid-osztály rendelkezésére bocsátani, de 70–80 fős segítséget kaptak más intézményekből odavezényelt egészségügyisektől is.