Visszafizeti a csokot Varga Judit, ha határidőre nem költöznek be az új házba

2021.01.27. 22:03 Módosítva: 2021.01.27. 22:04

Visszafizeti a tízmilliós csok-támogatást és annak kamatait Varga Judit, ha a jogszabályban előírt határidőre sem költözik be családjával a Balatonhenyén épülő 195 négyzetméteres házukba – közölte az RTL megkeresésére az Igazságügyi Minisztérium.

Korábban a Telex írt arról, hogy Varga Juditék nemcsak a XII. kerületben vásároltak új ingatlant, hanem a Balatonhenyén épült házukhoz is igénybe vettek tíz millió forintnyi csok-támogatást.

Az igazságügyi minisztérium szerdán megküldött közleménye szerint a tárcavezető és férje – akik a hitelfelvétel időpontjában, 2017 októberében még mindketten Brüsszelben dolgoztak – azt tervezték, hogy megbízatásuk lejárta után három gyermekükkel együtt az alig 150 lelkes Balatonhenyére költöznek, és ott élnek majd.

Csakhogy azóta mindketten Budapesten kaptak munkát, ezért a CSOK-támogatást folyósító banktól azt kérték: öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük.

Ezt a jogszabályok lehetővé teszik, de ha az ötéves moratórium leteltével sem költöznek be a házba, akkor kamatokkal együtt vissza kell fizetniük a 10 milliós támogatást – közölte a minisztérium.