Ivó, Milán
EUR 384,55 Ft
USD 363,02 Ft
5 °C
26 °C

Dürer Kert: környezeti hatásvizsgálat nélkül kapott építési engedélyt Garancsi cége

2021.01.28. 19:27

Környezeti hatásvizsgálat nélkül kapta meg az építési engedélyt a zuglói Dürer Kert és környékének ingatlanfejlesztése, amely 34 ezer négyzetméteren két irodaház és három lakóépület megvalósítását jelenti – írja a hvg.hu.

A lap értesülései szerint a projektet a Dürer Befektetési Kft. irányítja, amelynek tulajdonosa Garancsi István és Scheer Sándor.

A Pest Megyei Kormányhivatal zöldhatósága szerint az ötezer ember befogadására alkalmas irodaépületek és több mint kétszáz lakás felépítésének nincs jelentős környezeti hatása, habár egy, korábban törvényben kijelölt ökológiai övezetet is érint.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősítette a beruházást, amely a hazai underground zene egyik kultikus helyének, a Dürer Kertnek a bezárásával járt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás