Varga Judit: A rágalomhadjáratnak is vannak határai

2021.01.28. 17:52

Ha már a teljes baloldali média szükségét érezte annak, hogy valótlan információkkal próbálja meg lejáratni a családunkat, talán nem árt, ha röviden összefoglalom a tényeket – kezdi Varga Judit Facebook-oldalán. Az igazságügyi miniszter arra reagálva írt terjedelmes bejegyzést, hogy a Blikk kedden megírta: Varga Judit és férje, az állami tulajdonú Diákhitel Központ vezérigazgatója, Magyar Péter több budai lakást vásárolt 200 millió forintért.

Varga Juditék Budapest egyik legdrágább környékén, a XII. kerületi Kútvölgyön jutottak ingatlanokhoz, néhány percnyi autóútra Orbán Viktor miniszterelnök házától. 

A balatonhenyei lakóházunkat 2016-ban kezdtük el építeni a sokéves brüsszeli munkánkból származó jövedelmünkből és hitelből, még kinttartózkodásunk alatt. Tehát nem nyaralót, hanem családi házat, és nem felújítottunk, hanem teljesen újat építettünk. Sok százezer magyar családhoz hasonlóan igénybe vettük a családi otthonteremtési támogatást is. Ekkor még úgy terveztük, hogy kiküldetésünk lejártakor ide költözünk haza (ezért sem budapesti ingatlan vásárlása mellett döntöttünk). 2017-et írunk, mikor elkészült a ház. Ekkor még egyikünk sem volt közszereplő, és álmunkban sem gondoltuk volna, hogy 2018 tavaszán gyökerestül megváltozik az életünk: ekkor kaptam az államtitkári felkérést. Hazaköltöztünk három gyermekünkkel egy budapesti bérelt ingatlanba

– idézte fel a miniszter, hozzátéve, hogy 2019-ben kapták meg a balatoni házra a jogerős használatbavételi engedélyt, és ekkor éltek a 17/2016-os kormányrendelet adta lehetőséggel. Ötéves felmentési időt kértek, hogy állandó lakosként az ingatlanba költözzenek. Hozzátette: 

Ebben az eljárásban sem szabálytalanság, sem trükközés nincs, a jogszabály több esetben is lehetőséget ad az állandó bentlakási kötelezettség alóli felmentésre öt évre. 

A budapesti ingatlanvásárlással kapcsolatban azt írja, hogy két lakást – egy kisebbet és egy nagyobbat (garázzsal) – a későbbi egybenyitás szándékával vásároltak egy társasházban, a nagyobb lakásból száz négyzetméter alagsori elhelyezkedésű. A jelentős bankhitelt úgy kaphatták meg nyolcmillió forint önerővel, hogy Magyar Péter belvárosi ingatlanát pótfedezetként felhasználták a hitelügylethez, így arra is rákerült a bank jelzálogjoga. A belvárosi ingatlant tavaly decemberben eladták, és a hitel jelentős részét előtörlesztették.

Egy ilyen konstrukció egyáltalán nem szokatlan, és főleg nem szabálytalan. A bérelt budapesti lakásból családunk 2020 márciusában költözött az újonnan vett ingatlanba. Ennyit röviden és őszintén az igazságról. A fenti tényeket és az aktuális jövedelmi viszonyaimat, amit szintén ferdítve tálalt a hazug baloldali média, a jogszabályoknak megfelelően tartalmazni fogja a jövő héten megjelenő vagyonnyilatkozatom

– közölte Varga Judit. A miniszter úgy fogalmazott: „A hazugságoknak, a szándékos ferdítéseknek a gyermekei és a családja tisztességére tekintettel még egy közszereplő elleni összehangolt és gusztustalan rágalomhadjáratban is vannak etikai határai.”