Elő az esernyőkkel, mert könnyen bőrig ázhatunk

2021.01.29. 06:10

Pénteken reggel többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak este, nyugaton vékonyodhat el a felhőzet. Elszórtan, majd átmeneti szünet után észak, északnyugat felől ismét egyre többfelé alakul ki eső, északkeleten havas eső, hó is hullhat. A délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, majd délután nyugatira, estétől néhol északnyugatira fordul.

Kapcsolódó

Nedvdús hétvégével búcsúzik a január

Eső, néhol átmenetileg ónos eső és havazás is várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 9 fok között várható. Északkeleten, északon hidegebb (1–2 fok), délnyugaton enyhébb (10–12 fok) idő is előfordulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombat hajnaltól nyugat felől gyorsan felszakadozik, csökken a felhőzet. Napközben a napos időszakokat követően délutántól, estétől ismét megvastagszik a felhőzet. Hajnalra a Tiszántúlon is megszűnik a csapadék, napközben inkább csak az északi megyékben lehet jelentéktelen zápor, esetleg hózápor.

A nyugati szél megerősödik a keleti megyékben, sőt viharos széllökések is lehetnek ott.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul. Az Északi-középhegység térségében hidegebb lesz.