Újbuda polgármestere: Rászolgáltam az oltásra, nem Dr. Bubótól kaptam a doktori címet

2021.01.29. 06:36

Nem csak Gyöngyös, hanem Újbuda DK-s polgármestere, László Imre is soron kívül oltatta be magát a koronavírus ellen, pedig már régóta nem kórházigazgatóként, hanem politikusként dolgozik – látott napvilágot a hír a kerület vezetőjéről, aki közleményben cáfolta az ellene felhozottakat.

Kapcsolódó

Újbuda polgármestere is soron kívül kapta meg az oltást

László Imre már nem praktizál, de nem érzi magát hibásnak.

Megint úgy támadnak, hogy politikusok alapvető információkkal nincsenek tisztában. A Szent Kristóf Rendelőintézetben önkéntes segítő munkát vállaltam még tavaly, ezt dokumentumok igazolják. Ahogyan azt is, hogy a napokban önkéntes oltóorvosnak is jelentkeztem. Nyilván minderről semmit nem tud, senki se

 közölte László Imre, majd így folytatta:

Közügyekben megszólalóként kevesen vannak tisztában azzal, hogy az orvosok megkapták és fogják is a vakcinát. Függetlenül pártszínezettől vagy pártpreferenciától. Annyit talán tud rólam, hogy orvos is vagyok, nevem elé a doktor címet nem Dr. Bubótól kaptam.

A Szent Kristóf Újbudai Szakrendelő és Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzatának tulajdonában álló, elsősorban a kerület lakosait kiszolgáló alap- és szakellátási feladatokat ellátó egészségügyi intézmény. Újbuda Önkormányzata 2003 júliusától vállalta át a szakellátás működtetésének feladatait a fővárosi Szent Imre Kórháztól. Az egészségügyi alapellátás keretében működteti a kerületi védőnői hálózatot, biztosítja a gyermekfogászati ellátást, az iskola-óvoda egészségügyi szolgáltatást is, továbbá 30 szakterületen a járóbeteg-szakorvosi ellátást. Az intézmény tevékenységét a kerületben 26 telephelyen látja el. A központi épület a Fehérvári úti rendelő – olvasható a kerületi önkormányzat honlapján.

Hozzátette: a kijelölt oltóhelyek egyikén regisztrált, és onnan értesítettek az oltásról, a döntést személyes közbenjárással nem befolyásolta.

Bizonyára minden politikus emlékszik rá, hogy a hetekkel ezelőtti jelentkezésemkor sem volt egyértelmű oltási terv. Ezzel szemben csak úgy tudom hitelesen képviselni saját és politikai közösségem oltáspárti álláspontját, ha orvosként magamnak is beadatom a vakcinát

– zárta a közleményét László Imre.

A polgármester az év elején az ATV műsorában arra hivatkozott, hogy a rendelet az egészségügyi diplomával rendelkezők számára teszi lehetővé első körben a védőoltást. Sajtósa az Index megkeresésére úgy nyilatkozott:

ha tudta volna előre, hogy van egy sorrend, akkor egyértelműen visszamondja, hiszen most nem praktizál orvosként.

Kapcsolódó

Beoltott gyöngyösi polgármester: Hibáztam, és ezért bocsánatot kérek

Hiesz György nem ismeri az oltási tervet, és nem is regisztrált.  • Hírek
  • Hírek