Elemér
0 °C
10 °C

Droggyárrá alakította otthonát egy volt magyar rendőr, letartóztatták

2021.01.29. 14:59

A bíróság egy nem végleges végzésben letartóztatott egy egykori rendőrt, akit kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítanak – közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken.

A közlemény szerint a férfi „droggyárrá” alakította otthonát: rengeteg kábítószergyanús anyagmaradványt és az előállításukhoz szükséges eszközt talált nála a rendőrség, és nagyobb mennyiségű készpénzt is lefoglaltak. Emellett a gyanúsítottal szemben alkalmazott gyorsteszt kokaint mutatott ki a szervezetében – fűzték hozzá.

Azt írták, hogy a volt rendőr jelenleg nem rendelkezik munkahellyel, valószínűleg a kábítószer eladásából tartja fenn magát.

A férfi ellen két büntetőeljárás van folyamatban. Szabadlábon hagyása esetén fennáll vele szemben a bizonyítás megnehezítésének, illetve a bűnismétlésnek a veszélye, ezért az ügyészi indítvány szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt vele szemben – írja az MTI. 

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb február 28-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezett ellene.