Nagyon ráfizethet, ha elfelejti ezt a határidőt

2021.01.29. 18:26

A járványügyi intézkedéseknek köszönhetően annyira nem kell figyelnünk arra, hogy melyik okmányunk mikor jár le, mert a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, útlevél, forgalmi engedély, lakcímigazolvány) érvényességi ideje automatikusan meghosszabbodott.

A Miniszterelnökség az Index kérdésére elárulta, hogy január 25-ig körülbelül 1,1 millió okmány járt le.

Maradt olyan, amivel foglalkozni kell

Vasárnap éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves megyei és országos autópálya-matricák. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy csaknem 1,7 millió tavalyi matrica helyett nem vettek még ideit az autópálya-használók.

A vasárnap nemcsak az érvényesség, hanem a kedvezmények miatt is fontos határidő. A NÚSZ Zrt. honlapjának tájékoztatása szerint a nagycsaládosoknak a kedvezményes matricavásárláshoz szükséges bejelentésüket minden évben meg kell újítaniuk.

Élelmiszerlánc-felügyeleti díj

Január 31-ig kell befizetni a 2020. évi bevalláshoz kapcsolódó élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletét. Fizetésre kötelezett tevékenység többek között az élelmiszer-termeléshez kapcsolódó állattartás és növénytermesztés, vagy például az élelmiszer- és takarmány-előállítás, itt meg lehet nézni a Nébih honlapján, hogy pontosan kiknek kell fizetnie.

Horrorkaravánok

Január 31-től szigorítják a KRESZT, akár félmillió forintos közigazgatási bírságot is kiszabhatnak a rendőrök a szabálytalanul vontató, túlsúlyos és túlméretes járműszerelvényekre akkor is, ha azok személy- vagy kisteherautókból állnak.

Szintén január 31-én éjfél a határideje a képviselői vagyonnyilatkozatok leadásának.

Ne keresse a UPC Direct nevet

Nem határidő, de az érintetteknek érdemes tudni róla, hogy február elsejétől fokozatosan eltűnik a UPC Direct név, a helyét a Direct One veszi át.