Tamás
-7 °C
8 °C

Százezer forinttal támogatja a munkanélküli vendéglátósokat a székesfehérvári önkormányzat

2021.01.30. 20:37

Székesfehérvár azonnali gazdasági mentőcsomagot hoz létre a helyi vendéglátóipar számára – írta a város polgármestere Facebook-bejegyzésében. Cser-Palkovics András azt írja,

...ha most nem cselekszünk egyénként, közösségként, városként, akkor rengeteg vállalkozás, megélhetés, karrier törhet ketté, és talán nem egy kedvelt helyünkről örökre le kell mondanunk. Csak széles összefogással érhetünk el eredményt ezen a területen is! Vállalkozás, munkavállaló, közösség, állam és önkormányzat együttműködésére van tehát szükség.

A polgármester közölte, hogy az önkormányzat szolidaritásának kifejezéseként egy mentőcsomagot vezet be a város vendéglátóipara számára, amelynek elemei közé tartoznak többek között az alábbiak: 

  • Elengedik az önkormányzati helyiségben üzemelő vendéglátóipari egységek teljes bérleti díját, visszamenőleg 2020. november 1-ig, illetve a korlátozások teljes időszakára. 
  • 2021-ben egyáltalán nem kell teraszdíjat fizetniük a vendéglátósoknak.
  • Létrehozzák a vissza nem térítendő Továbbfoglalkoztatást Segítő Alapot, egyelőre 30 millió forintos, de szükség esetén bővíthető pályázati kerettel.
  • Százezer forintos támogatást adnak a munkanélküli vendéglátósoknak.

A polgármester kiemelte, hogy a mentőcsomag tartalmának bővítése és korrekciója lehetséges, folyamatosan figyelik a helyzetet, és várják az észrevételeket, vagy javaslatokat.