Éjfélkor jönnek a vagyonnyilatkozatok, mindenki leadta amit kellett

2021.01.31. 18:05

Eleget tettek a január 31-i határidőig vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek az országgyűlési képviselők és a nemzetiségi szószólók is – közölte Hargitai János (KDNP), az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke vasárnap délután.

A bizottsági elnök tájékoztatása szerint a 198 országgyűlési képviselő, nemzetiségi képviselő és a 12 nemzetiségi szószóló leadta saját és a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát – írja az MTI.

Az országgyűlési képviselők, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószólók saját vagyonnyilatkozata nyilvános, és február 1-jétől megtekinthető az Országgyűlés honlapján (www.parlament.hu) a képviselő, illetve a szószóló neve alatt.

A vonatkozó törvények szerinti vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének szintén eleget tett az Állami Számvevőszék elnöke, alelnöke, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei, a versenytanács tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság Tanácsának elnöke és tagjai, a legfőbb ügyész, helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei és a Monetáris Tanács tagjai, valamint a felügyelőbizottság tagjai, a médiatanács elnöke és tagjai – tájékoztatott Hargitai János. Jelezte: a tisztségviselők saját vagyonnyilatkozata nyilvános, és szintén február 1-től tekinthető meg az Országgyűlés honlapján a tisztségviselő neve alatt.  • Hírek
  • Személyi kölcsön