Őrizetbe vették a Vácon drogot terjesztő apát és fiát

2021.01.31. 14:05

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint 2020 februárjában indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt. A nyomozók azt az információt kapták, hogy egy váci férfi Hollandiából behozott extasytablettákat, amfetamintípusú, feltehetően kábítószernek, vagy pszichotróp anyagnak minősülő szereket, tablettákat vesz meg Budapesten, és szállít nagy tételben heti rendszerességgel Vácra - olvasható a police.hu-n.

A nyomozás során eljutottak egy 28 éves és egy 35 éves váci lakoshoz, valamint a fiatalabb férfi 49 éves, Dejtáron lakó apjához. A nyomozók megállapították, hogy apa és fia egymást segítve vett részt a drog beszerzésében, de az azzal kapcsolatos információkról, időpontokról egy társuk értesült. A beszerzett kábítószereket Vácon, erre a célra bérelt garázsokban, illetve az apa dejtári ingatlanában raktározták. A 28 éves férfi garázsának és apja dejtári lakásának, valamint társuk váci garázsának átkutatása során nagy mennyiségű, különböző típusú kábítószergyanús anyagot, a kábítószer csomagolásához, hígításához, méréséhez szükséges eszközt foglaltak le.

Az összehangolt rendőri intézkedés eredményeként a három férfi ellen kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, míg a kábítószer-vásárlás közben elfogott férfi - aki kábítószer birtoklásával gyanúsítanak - szabadlábon védekezhet.