Hatalmas rendőri készültség a Hősök terén, tüntettek a tömeges üzletnyitásért

IMG 8381
2021.01.31. 12:44

Hatalmas rendőri készültség és médiaérdeklődés mellett vasárnap délben elkezdődött az a megmozdulás, amelyet az esemény Facebook-oldalának tanúsága szerint Tüntetés az életért és a szabadságért január 31. Tömeges Üzletnyitás február 1. címmel hirdettek meg délre Budapesten a Hősök terére.

Helyszíni tudósítónk szerint kezdésre száz-egynéhány tüntető jelent meg, sokan vidékről érkeztek. Mindenki maszkban jött, nagyrészt a távolságtartási szabályok betartásával tiltakoztak az éttermek és az edzőtermek bezárása ellen. 

A koronavírus-járvány megfékezéséért hozott korlátozó intézkedések jegyében Magyarországon november óta gyülekezési tilalom van érvényben. Emiatt a Facebook-esemény leírásában csak az szerepelt, hogy az egyik szervező vasárnap 12 órakor éppen a Hősök terén fogja tesztelni a kölcsönkapott hangosítóját.

Kompromisszumot!

– skandálták a tüntetők a kijárási tilalom, illetve az éttermek és az edzőtermek zárvatartásának részleges feloldását követelve.

A Hősök terén végül néhány száz tüntető jött össze. Fél órával kezdés után a rendőrök elkezdték igazoltatni őket. Délután még jelentkezünk egy videóval arról, ami a demonstráción történt.

(Borítókép: Sóki Tamás / Index)