Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Kevesebb Moderna-vakcinát kapott vasárnap Magyarország, mint várták

2021.01.31. 20:23

A vártnál kevesebb Moderna-vakcina érkezett vasárnap Magyarországra a közmédia információi szerint. Amint azt korábban az Index is megírta, befuott a Hungaropharma budapesti telephelyére az újabb szállítmány az amerikai Moderna vakcinájából.

A tervek szerint a jövő héten a háziorvosok ebből kezdik meg azoknak a 89 évesnél idősebb embereknek a beoltását, akik regisztráltak a védőoltásra.

Most viszont

nem tudni, hány ember beoltására lesz elegendő a vasárnap érkezett vakcinamennyiség.

Mindenki értesítést kap majd, aki a következő napokban megkaphatja a védőoltást - tették hozzá, és azt is elmondták: aki jelentkezett az oltásra és hozzájárult ahhoz, hogy levélben értesítsék, szombaton levélben kapta meg a legfrissebb információkat. Ebben a Koronavírus Tájékoztatási Központ azt írta: a következő napokban megkezdődik a regisztráltak oltása. Elsőként a legidősebbek kaphatják meg a vakcinát, most már azok is, akik saját otthonukban élnek.

Őket a háziorvosuk keresi majd meg a regisztráció során megadott elérhetőségeken. A háziorvos dönt az oltás helyszínéről, ez lehet az idős ember otthona, a háziorvosi rendelő és kórházi oltópont is – ismertették.

A kormányzati tájékoztató portál vasárnap azt írta, 18 ezer adag Moderna-vakcina érkezése várható, a jövő héten az 1800 legnagyobb háziorvosi praxis ebből kap 1-1 ampullát, amely 10-10 regisztrált idős ember oltását teszi lehetővé, háziorvosonként.