Szerelmi bánata volt „Portyás Sándornak”, épületek felrobbantásával fenyegetőzött

2021.02.01. 21:49

Két érdi és egy százhalombattai épület felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi 2021. január 31-én 13 óra 16 perckor, aki a 112-es segélyhívón Portyás Sándorként mutatkozott be, és találkát követelt egy nőismerősével, különben beváltotta volna fenyegetését – tájékoztatott róla a police.hu.

A rendőrségi portál beszámol róla, hogy a bejelentés után rendőrök indultak a három címre, az elsőként küldött egységekhez további megerősítő erők csatlakoztak, rövid időn belül félkapitányságnyi egyenruhás tartott a helyszínekre.

Még javában az épületeket ürítették ki és vizsgálták át, amikor ezzel párhuzamosan elfogták a betelefonálót. Az érdi rendőrök 2021. január 31-én 16 óra 5 perckor Budapesten,

a Margit körútnál kapták el azt a harminckét éves, lakcím nélküli férfit, aki a fenyegető hívást kezdeményezte.

Mire az átvizsgálás befejeződött, és biztossá vált, hogy egyik épületben sincs robbanószer vagy robbantásra alkalmas eszköz, a nyomozók már Sz. Róbert vallomását rögzítették.

A férfi részletes beismerő vallomást tett, azt is felvállalta, hogy tette mögött plátói szerelem áll, mert nem képes a fejéből kiverni egy nőt, aki telefonjának háttérképén látható. 

Az elkeseredett férfi elárulta azt is, hogy nincs és soha nem is volt bombája, csak mérges volt.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 32 éves, őrizetbe vett férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását is.