Lecsaptak a rendőrök, ez az elmúlt évek egyik legnagyobb drogfogása Magyarországon

2021.02.01. 08:13

81 kilogramm kábítószer cserélt volna gazdát, amikor a Készenléti Rendőrség nyomozói közbeléptek. A drogkereskedők két autóval érkeztek egy angyalföldi társasház mélygarázsába, ahol több sporttáskában adták volna át egymásnak a 44 csomagnyi marihuánát. A Nemzeti Nyomozóiroda és a Bevetést Támogató Osztály azonban már készült erre, így a helyszínen elfogták a dílereket.

A drogügylet szervezője viszont, aki a kábítószer átadását biztos távolságból felügyelte, még idejében kereket oldott. Az ő elfogásával a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit bízták meg. A 33 éves férfi kézre kerítésére múlt pénteken az esti órákban Baranya megyében jelentős rendőri erőt vontak össze, ám ő a szökéshez használt autóját hátrahagyva elrejtőzött a hatóságok elől, így vele szemben elfogatóparancsot adtak ki

A police.hu beszámolója szerint a rendőrök további járműveket is felderítettek, amelyekben szintén eladásra szánt kábítószert tároltak. Ezekből még 59 kilogramm marihuána, 220 gramm kokain és két fegyver került elő. A két őrizetbe vett férfinél pedig 24 millió forint értékű eurót találtak. Az akcióról videófelvételt is közreadtak.

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke mintegy negyedmilliárd forint, az elmúlt évek egyik legnagyobb drogfogása Magyarországon.